Nieuws

Dit betekent de brexit concreet voor u


10 zaken dat ondernemers, beleggers, consumenten en investeerders moeten weten:

1. Tijdens de overgangsface dat tot het einde van dit jaar zal duren blijft het VK in de interne markt en de douane-unie. ( Na deze periode krijgen bedrijven die handel drijven met het VK te maken met douaneformaliteiten en voedselveiligheidscontroler.)

2. Volgens de financiële markten zou het een zachte Brexit worden en zouden de belemmeringen voor de handel tussen het VK en de EU relatief beperkt blijven. Indien het echter toch een harde Brexit zou worden en de importtaksen toe zouden nemen zou dit voor turbulentie op de financiële markt zorgen.

3. Reizen naar het VK: Aangezien het Verenigd Koninkrijk deel heeft uitgemaakt van het Schengenakkoord zal er op dit vlak niet veel veranderen.

4. Proximus en Orange beslissen in elke scenario geen roamingskosten aan te rekenen op het dataverbruik vanuit en naar het VK. In principe zijn operatoren tot niets verplicht en beschikken over de mogelijkheid om roamingskosten aan te rekenen.

5. Na de overgangsperiode zal men minder tabaksproducten en alcoholische dranken kunnen meenemen vanuit de VK en zullen voor grote cash sommen aangiften gedaan moeten worden bij de douane.


6. Het VK beschikt over een ruimere consumentenbescherming dan de EU-lidstaten. Deze wetgevingen zal ook na de Brexit van toepassing zijn echter zal men bij geschillen heel waarschijnlijk voor een Britse rechtbank moeten verschijnen.

7. Bij problemen met een vlucht naar het VK: Aangezien de Europese passagiersverordening geldt op vluchten die vertrekken en aankomen binnen de lidstaten van de EU zal er na de Brexit geen vergoeding kunnen gevraagd worden volgens de Europese Regels.

8. Werken als expat in het VK: Voor de expat verandert er tijdens de overgangsperiode niets en blijven de gewerkte periodes in het VK meetellen voor hun Belgische pensioen. Belgen die echter in het VK wonen zouden zich best voor het einde van het jaar registreren in de EU-vestigingsregeling of Settlement Scheme.


9. U merk beschermen: Aan het einde van de overgangsperiode volgt een automatische registratie bij het UK Intellectual Property Office (UKIPO). Dit geldt niet voor lopende merkaanvragen.


10. Vastgoed in de VK: De Brexit zal geen impact hebben op de toepasselijke erfbelasting bij de verevening van Brits vastgoed. Welke gevolgen de Brexit zal hebben op de aangifte van inkomsten uit onroerend goed in het VK is nog niet duidelijk.

Reacties (0)

Je kan de eerste worden die een boodschap in ons gastenboek achterlaat...Andere berichten uit BCR&D W#07 NL

VIL schept duidelijkheid in logistieke kosten omni-channel

Een marktonderzoek van BeCommerce geeft aan dat in het eerste kwartaal van 2019 in België 27,1 miljoen online aankopen gedaan werden, dat is 18% meer dan rond dezelfde periode het jaar voordien.

Lees meer

Ronde Tafel Sessie -Logistiek: Intelligent gebruik van informatie

Aan de cijfers van Market Monitor BeCommerce ziet men een duurzame groei binnen de E-commerce in België.

Lees meer

Verrassend: online bestellen is géén aanslag op het milieu

Uit een onderzoek van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) blijkt dat de voetafdruk van online bestellen niet slechter scoort dan offline winkelen. Voornamelijk omdat fysieke winkels rekening moeten houden met gezelligheid en aantrekkelijkheid door middel van de belichting van producten, etc.

Lees meer

Volledig uitverkocht: RetailDetail Omnichannel & E-Commerce Congress

De RetailDetail Omnichannel & E-commerce Congres dat plaatsvond in de Stadsfeestzaal in Antwerpen en tevens ook het allereerste event was van RetailDetail blijkt een succes te zijn geweest.

Lees meer

Wat blijft er over van eBay, de vroegere glorie van online veilingen?

Met een solide basis van 183 miljoen actieve klanten heeft eBay op 3 na (Amazon, Alibaba en JD) de grootste volume aan e-commerce activiteiten en blijft het een belangrijke speler.

Lees meer

Peugeot maakt het mogelijk om online configureerbare nieuwe voertuigen te kopen

Met de lancering van de Peugeot Store gaat de PSA een nieuwe fase in, in de online verkoop.

Lees meer

De Belgische keten van babyartikelen past zich aan en zet in op online verkoop ten nadele van de detailhandel, die te duur is.

De Belgische keten voor baby kleding past zich aan en gaat over naar online verkoop.

Lees meer

Helft van Belgen vindt betalen om pakjes terug te zenden problematisch

Bewust zijn rond klimaat is belangrijk maar er wordt wel massaal geretourneerd volgens Nathalie Muylle.

Lees meer

Vacature: Legal Counsel & BeCommerce Label Support (m/v)

Legal Counsel

Als legal counsel van BeCommerce heb je een gevarieerd en interessant takenpakket. Je zal instaan voor:

 

Lees meer

← Terug naar het overzicht