Nieuws

"Onroerend goed duur, maar goed getaxeerd."


“De vraag naar onroerend goed blijft hoger dan het aanbod maar toch blijven de marktfundamenten gezond.” verklaart Jean-Luc Seidenberg die in Londen een vastgoedportefeuille van 18 miljard euro beheert voor de Zwitserse bank UBS Asset Management. 

 

Als we kijken naar het economische herstel van de laatste 10 jaar, zien we dat de toename van het aanbod van onroerend goed geen gelijke tendens heeft gehouden. De investering voor onroerend goed wordt gedreven door inkomsten. De huren blijven stijgen in alle regio’s en segmenten. De kosten van het krediet zijn nu duidelijk lager dan de inkomsten. Beleggers worden dus ruimhartig gecompenseerd voor het gebrek aan liquiditeit van hun belegging. Al bij al geloofd Seidenberg dat de markt gezond is en dat de signalen die we nu zien heel anders zijn dan de signalen van de jaren 80 en 90 toen de vastgoedmarkt duidelijk werd gedomineerd door het aanbod of van 2007, toen de prijzen werden gedreven door krediet. Vandaag de dag zijn banken minder bereid om hypotheken te verstrekken. 

Reacties (0)

Je kan de eerste worden die een boodschap in ons gastenboek achterlaat...Andere berichten uit BCR&D W#09 NL

Belgische webwinkels onthouden voortaan Bancontact-kaart

Binnenkort zullen op vraag van grote handelaren conscumenten hun bankkaartgegevens kunnen opslaan op websites van Belgische webwinkels. 

Lees meer

Shoppen met één druk op de knop

In 2019 kocht 66 procent van de Belgen kleding, Boeken of electronica online. 

Lees meer

Belgen spenderen opvallend hoog bedrag op tweedehandssites

Online shoppen op tweedehandssites wordt steeds populairder.

Lees meer

"Amazon volgend jaar groter dan Coolblue"

Amazon zag in 2019 een stijging van 9% in zijn internetbereik in Nederland schrijft Emerce op basis van de meest recente bereikcijfers van Vinex/NOBO. 

Lees meer

Blokker verdwijnt en wordt Mega World

De Eigenaar van Mirage Retail Groep verkoopt 123 Blokker winkels aan Dutch Retail Groep van Dirk Bron.

Lees meer

Alibaba vreest een eerste omzetdaling.

Alibaba boekte opnieuw een record kwartaal met een omzet stijging van 38%, echter vreest de groep dat de coronaviruscrisis de komende maanden sterke negatieve invloed zal hebben op de cijfers.

Lees meer

10 kerngegevens over online winkelen

Ter gelegenheid van de publicatie van het rapport over de Franse elektronische handel in 2019, dat begin februarie aan het ministerie van Eonomie en Fincaniën werd gepresenteerd, heeft Médiamétrie, in samenwerking met FEVAD, de cyber-kopers ondervraagd over hun online aankoopgewoonten in de afgelopen 12 maanden.

Lees meer

Veepee: Achter de schermen van e-commerce

In 2019 werd Veepee door BeCcommerce uitgeroepen tot beste webwinkel van België. De kleine startup die Jacques-Antoine Granjon in 2001 opgerichte is een internationale groep geworden.

Lees meer

Smurfit Kappa verduurzaamt e-commerce verpakking

Erik Bunge CEO Benelux van Smurfit Kappa schetst duurzame ontwikkelingen en legt uit wat een unboxing moment is en wat het doet voor een betere klantenbeleving.

 

Lees meer

← Terug naar het overzicht